Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Welke wijn bij welke kaas?

Een lekker wijntje en een kaasplankje: de perfecte combinatie. Wanneer u de juiste kaas met de juiste wijn combineert smaken beiden nog lekkerder. Bent u op zoek naar een verrukkelijke combinatie? Dan zijn deze matches perfect!

Champagne in combinatie met romige kazen

Champagne (mousserende wijnen) hebben een hoge zuurgraad en veel koolzuur. Dit geeft een heerlijk verfrissend effect bij romige kazen. Kazen die goed bij champagne passen zijn:

-          Brie

-          Camembert

-          Münster

Stinkkazen in combinatie met zoetere wijnen

Zoetere wijnen zoals port, Moscato, Gewürztraminer of dessertwijnen passen perfect bij stinkkazen zoals blauwe kazen en schimmelkazen. De zoetheid in de wijn maakt de kaas extra romig.

Rode wijn in combinatie met oude kaas

Oude kaas en rode wijn zijn een goede combinatie. Hoe ouder de kaas is hoe minder water de kaas bevat. Dit zorgt ervoor dat de smaak rijker en het vetgehalte hoger wordt. Het vetgehalte van de kaas gaan de hoge tannines in de wijn tegen. Goede oude kazen zijn:

-          Cheddar

-          Gouda

-          Provolone

-          Manchego

De lokale keuken

Komt uw wijn uit een Franse wijnstreek? Kies dan ook voor een frans kaasje. Komt uw wijn uit een Italiaanse wijnstreek? Kies dan voor een Italiaanse kaas. Blijf bij de lokale keuken voor een perfecte wijn/kaas combinatie. Voorbeelden hiervan zijn:

-          Chardonnay met een witschimmelkaas

-          Sauvignon Blanc met een geitenkaas uit Frankrijk

Harde en halfharde kazen

Denk bijvoorbeeld aan Emmentaler. Deze kaas is goed te combineren met een glas rode wijn of een goede port. Hoe ouder de kaas, hoe krachtiger de rode wijn mag zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Merlot, een Pinot noir, een Cabernet Sauvignon of een Ruby port.

Perfecte wijn voor kaasfondue

Heerlijk zon pannetje met vloeibare kaas. Hier hoort natuurlijk wel een lekkere wijn bij, die de kaasfondue nog lekkerder maakt. Wijnen die goed passen bij kaasfondue zijn:

-          Pinot Blanc

-          Pinot gris

-          Pinot grigio

-          Pinot noir

Lekkere wijn met de perfecte kaas

Wilt u ook een lekker wijntje drinken en een lekker kaasje erbij eten? Reserveer dan nu bij ons! U kunt om te reserveren bellen naar 0299 – 39 98 99.

Naar overzicht